Kyusho Jitsu Oirschot

Kyusho Jitsu Oirschot

Kyusho Jitsu Oirschot

Kyusho Jitsu / Dim Mak vindt zijn toepassingen in alle krijgskunsten zoals onder andere: Karate, Jiu Jitsu, Tae Kwondo, Hapkido, Aikido enzovoorts. Bij Kyusho Jitsu Oirschot streven wij ernaar om zoveel mogelijk verschillende martial arts beoefenaars bij elkaar te brengen zodat zij met en van elkaar kunnen leren. Met Kyusho Jitsu / Dim Mak leer je de op zichzelf staande technieken binnen de verschillende martial arts op een manier die doeltreffender is en waarbij minder kracht gebruikt hoeft te worden. Daarom is Kyusho Jitsu / Dim Mak geen op zichzelf staande krijgskunst maar een aanvulling op andere krijgskunsten.

Bij Kyusho Jitsu Oirschot kan men lessen volgen en examens afleggen in Kyusho Jitsu tot aan de 1e Dan. Danexamens Kyusho Jitsu / Dim Mak worden afgenomen door Dim Mak Europe. Na het behalen van het 1e Dan examen kan er uiteraard nog steeds meegetraind worden bij Kyusho Jitsu Oirschot. Aan het 1e Dan examen gaan vijf gradaties vooraf.

Kyusho Jitsu techniek

Qi Gong leren bij Kyusho Jitsu Oirschot

De lessen Qi Gong zijn bedoeld ter verbetering van de gezondheid (vitaliserend) en zijn door iedereen te volgen ongeacht fysieke toestand. Deze lessen zijn niet gericht op zelfverdediging van een fysieke aanval. De lessen bestaan uit vloeiende bewegingen gericht op het soepel maken van het lichaam. Hierdoor gaan energie en bloed beter door het lichaam stromen. Dit bevordert het zelfgenezend vermogen.  Bij Kyusho Jitsu Oirschot worden geen examens Qi Gong afgenomen. Hiervoor kan men terecht bij Dim Mak Europe.

Het streven is om tijdens alle lessen op een ontspannen en plezierige manier te sporten met respect voor elkaar.

Kyusho Jitsu Oirschot is een door Dim Mak Europe erkende school en werkt volgens de normen en lesmethode van Dim Mak Europe. Deze lesmethode brengt een uitgebreide theoretische en praktische kennis van zowel de Oosterse als de Westerse benadering van Kyusho Jitsu / Dim Mak met zich mee. Ook de lessen Qi Gong zijn volgens de lesmethode van Dim Mak Europe.

De lessen Kyusho jitsu / Dim Mak en de lessen Qi Gong (Chi Kung) kunnen afzonderlijk van elkaar gevolgd worden.

zelfverdediging.

Kyusho Jitsu techniek

Gradaties Kyusho Jitsu

Om een erkend kyugraadhouder te kunnen worden dient men al kyugraadhouder te zijn in een andere krijgskunst. De Kyusho Jitsu Kyugraad kan niet hoger zijn dan de kyugraad die men in de basiskrijgskunst heeft. De Dim Mak Europe kyu examens worden afgenomen bij Kyusho Jitsu Oirschot. De behaalde kyugraden kan men kenbaar maken door het dragen van een badge op de band. Na het behalen van een kyugraad kan men bij Kyusho Jitsu Oirschot lessen blijven volgen voor een Dangraad, het Danexamen kan men afleggen bij Dim Mak europe.

Instructeurs

Sifu Louk Franken

Sifu Louk Franken

7e Dan Dim Mak en Chief master instructor Dim Mak Europe
5e Dan Kyusho Jitsu
Chief master Instructor Qi Gong Ji-Chu
5e Dan Hapkido en Master instructor
1e Dan Sin Moo Hapkido
1e Dan Kwan Nyom Hapkido

Louk is Chief Instructor Dim Mak Europe 6e dan Dim Mak en Master instructor Qi Gong Ji-Chu erkend door Dim Mak Europe. Dit houdt in dat hij ook erkend instructeur Dim Mak, Kyusho Jitsu, Geweldloze Agressie Respons en Fa Jin is. 

Momenteel beoefent Louk Hapkido waar hij ook les in geeft bij Hapkido Oirschot.

Daarnaast geeft Louk wekelijks les in Qi Gong Ji-Chu bij Qi Gong Oirschot. Deze lessen worden verdeeld in Basis Qi Gong en Martiale Qi Gong.

Doktor Geert van Kollenburg

dr. Geert van Kollenburg

3e Dan Dim Mak en Instructor Dim Mak
3e Dan Kyusho Jitsu 
Master instructor Qi Gong Ji-Chu
3e Dan Hapkido en instructor

Geert is Instructor Dim Mak Europe 1e dan Dim Mak en Instructor Qi Gong Ji-Chu erkend door Dim Mak Europe. 

Momenteel beoefent Geert Hapkido waar hij ook les in geeft bij Hapkido Oirschot.

Weekelijks asisteert Geert bij de lessen van Qi Gong Oirschot. Deze lessen worden verdeeld in Basis Qi Gong en Martiale Qi Gong.

Lessen:

Kyusho Jitsu – Dim Mak
Donderdag 20:45 uur – 21:45 uur  in even weken

Martiale Qi Gong
Donderdag 20:45 uur – 21:45 uur  in oneven weken

Dim Mak Europe

Kyusho Jitsu Oirschot is door Dim Mak Europe erkend.

Kanji Kyusho Jitsu Oirschot