Kyusho Jitsu

Kyusho Jitsu

Kyusho Jitsu

Is de moderne versie van de oude Chinese krijgskunst Dim Mak, welke ontstond in de 13e eeuw na Christus en die de eigenlijke basis van het huidige Tai Chi is. Het heeft aanvullende aspecten van krijgskunsten waarbij gebruik gemaakt wordt van vitale of gevoelige punten op het lichaam om een tegenstander
hetzij geheel, hetzij gedeeltelijk uit te schakelen.

Het is gebaseerd op de theorie van de acupunctuur. Tot in de 13e eeuw na Christus werd acupunctuur alleen voor
genezing gebruikt. Twee Chinese artsen kwamen toen op de gedachte dat het ook omgekeerd zou kunnen werken. Deze artsen maakten er een wetenschappelijke studie van. Ze waren erg verrast over de vernietigende werking van die punten en ontdekten dat door aanraking van het lichaam van de tegenstander met de gepaste techniek, in een bepaalde volgorde en combinatie, er een reactie werd veroorzaakt, waardoor deze geheel of gedeeltelijk werd uitgeschakeld. 

Deze technieken of kunst van zelfverdediging werden jarenlang geheim gehouden, omdat men bang was dat deze zouden worden misbruikt. In Japan werd door Hohan Soken (1889 – 1982) deze kunst van de
zelfverdediging Kyusho Jitsu genoemd hetgeen betekent “het gevecht beëindigen in één seconde”.

Acupunctuur punten die gebruikt worden in het Kyusho Jitsu
Neurologie toegepast in het Kyusho

Tegenwoordig is Kyusho Jitsu gebaseerd op de combinatie van Oosterse- en Westerse kennis en geneeskundige wetenschappen.
Men ontdekte namelijk dat er veel overeenkomsten bestaan tussen de oosterse acupunctuur theorie van Kyusho Jitsu en tussen de westerse neurologische wetenschap.
Blijkbaar liggen alle belangrijke Kyusho Jitsu punten op zenuwen. Dit betekent dat Kyusho Jitsu zowel op een oosterse als ook een westerse neurologische logica gebaseerd is.
Alleen is dewesterse benadering voor ons makkelijker te begrijpen.n goede aanvulling voor alle vormen van martial arts.

Lessen:

Kyusho Jitsu – Dim Mak
Donderdag 20:45 uur – 21:45 uur  in even weken

Martiale Qi Gong
Donderdag 20:45 uur – 21:45 uur  in oneven weken

Dim Mak Europe

Kyusho Jitsu Oirschot is door Dim Mak Europe erkend.

Kanji Kyusho Jitsu Oirschot