Zelfverdediging

Zelfverdediging

Zelfverdediging

In vele landen en culturen hebben zich door de eeuwen heen diverse vechttechnieken ontwikkeld. Ze werden voor de oorlogsvoering of zelfverdediging gebruikt, maar ook vroeger reeds als sport bedreven. Vechtkunsten waren er al in de tijd dat er nog geen wapens waren. Ze zijn dus zo oud als de mens zelf. Vechtkunst was nodig om je te kunnen verdedigen tegen andere mensen en dieren en gericht op het overleven als persoon. Vechtkunst met dit doel wordt zelfverdediging genoemd.

Met zelfverdediging leert men zich dus weren tegen een aanval van een of meerdere tegenstanders. Het doel hiervan is deze aanval onschadelijk te maken. Als men zich bekwaamt in een vorm van zelfverdediging noemt men dit zelfverdedigingskunst of martial art. Zelfverdediging kan door iedereen geleerd worden. Ongeacht leeftijd, geslacht of fysieke gesteldheid kan iedereen er baat bij hebben. Vaak is het zo dat degene die minder sterk is, zich met de juiste technieken heel goed kan verweren. Ook het beschermen van je lichaam tegen ziektes en infecties is een vorm van zelfverdediging.

Zelfverdediging, agressie
zelfverdediging_leren

Zelfverdediging leren

Veel zelfverdedigingstechnieken uit de traditionele vechtkunsten zijn tegenwoordig niet altijd toepasbaar, enerzijds vanwege de restricties die de wet ons oplegt en anderzijds omdat men tegenwoordig te maken heeft met een andere tegenstander en soort aanval dan in de oudheid.

Met Kyusho Jitsu / Dim Mak kan een tegenstander tijdelijk uitgeschakeld worden zonder letsel toe te brengen waardoor het in deze tijd zeer bruikbaar is als zelfverdediging. Bij Kyusho Jitsu Oirschot streeft men ernaar een zo realistisch en toepasbaar mogelijke zelfverdediging te leren. Het doel van Kyusho Jitsu Oirschot is ook om zoveel mogelijk verschillende martial arts beoefenaars bij elkaar te brengen zodat zij met en van elkaar kunnen leren.

Bovenalles geldt echter het volgende:
Ieder vermeden gevecht is een gewonnen gevecht.

Lessen:

Kyusho Jitsu – Dim Mak
Donderdag 20:45 uur – 21:45 uur  in even weken

Martiale Qi Gong
Donderdag 20:45 uur – 21:45 uur  in oneven weken

Dim Mak Europe

Kyusho Jitsu Oirschot is door Dim Mak Europe erkend.

Kanji Kyusho Jitsu Oirschot