Qi Gong

Qi Gong

Qi Gong

Steeds meer mensen gaan zich bewust met hun gezondheid bezig houden en ontdekken de waarde die het Qi Gong of Vitaliserend Energetisch Bewegen daarbij te bieden heeft.

Hoewel Qi Gong of Vitaliserend Energetisch Bewegen bestaat uit eenvoudige oefeningen die iedereen kan leren en beoefenen vergt het toch de begeleiding van een onderlegde leraar om er de diepere waarden van te ervaren.

Qi Gong ontstond in China meer dan 5000 jaar voor Christus en was daar de volksgeneeskunde bij uitstek, naast het acupunctuur. Qi Gong vormde in de 13e eeuw na Christus tevens de basis van het Tai Chi. Het omvat verschillende aspecten: door de trage rustige manier van bewegen worden de spieren gestretched en de gewrichten evenals de meridianen open gezet. Hierdoor gaat de energie en het bloed beter stromen zodat de organen meer voeding en zuurstof krijgen.

Qi Gong beoefenaars

Qi Gong genezende werking

Qi Gong heeft daardoor niet alleen een preventieve, maar ook een genezende werking op de gezondheid. Qi Gong maakt mensen ook gevoeliger en is een uitstekend instrument voor energetische diagnostiek. Het verbetert het zelfgenezend vermogen. Qi Gong bevat meditatieve oefeningen maar tevens massage en zelfs martiale toepassingen, als aanvulling op andere krijgskunsten of in zelfverdediging. De gevorderde Qi Gong beoefenaars kunnen ook les krijgen in Fa Jin. Dit is de explosieve vorm van Qi Gong.

martiale_qi_gong

Martiale Qi Gong

De martiale Qi Gong lessen die worden gegeven bij Kyusho Jitsu Oirschot zijn gebaseerd op drie basisoefeningen. Doordat deze basisoefeningen op verschillende manieren en voor verschillende doeleinden te gebruiken zijn bieden de lessen een gevarieerd programma. De drie basisoefeningen zijn o.a. gebaseerd op:
– Kraanvogel
– Wind ademen
– Wandelende Qi Gong
– Zittende Qi Gong 
– Ba Duan Jin- 18 vorm

JAAR OUD
0 +
QI GONG GRADEN
0
ELEMENTEN
0
CHAKRA'S
0 +

Lessen:

Kyusho Jitsu – Dim Mak
Donderdag 20:45 uur – 21:45 uur  in even weken

Martiale Qi Gong
Donderdag 20:45 uur – 21:45 uur  in oneven weken

Dim Mak Europe

Kyusho Jitsu Oirschot is door Dim Mak Europe erkend.

Kanji Kyusho Jitsu Oirschot